Υποσχέσεις για την έναρξη διαδικασιών αποπληρωμής των οφειλομένων, έδωσε ο Παύλος Πολάκης

Υποσχέσεις για την έναρξη διαδικασιών αποπληρωμής των οφειλομένων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αφορμή την σημερινή στάση εργασίας τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργου Μαθιόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε ότι για τα οφειλόμενα ποσά από νυχτερινά και αργίες του Δεκεμβρίου του 2014 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μετά την αξιολόγηση και για το 2015 θα υπάρξει τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά τα εκτός έδρας, σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε για αποπληρωμή του πρώτου εξαμήνου, μέσα στον Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι, το ΕΚΑΒ οφείλει στο προσωπικό αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τους μήνες, δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Φεβρουάριος 2016, και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Πολάκη και το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, όπου σήμερα το κόστος συντήρησης και καύσιμων (τα περισσότερα είναι βενζινοκίνητα, ενώ τα καινούργια ασθενοφόρα κινούνται με πετρέλαιο) ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. ετησίως.

Ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είπε ότι η προκήρυξη για την ανανέωση του στόλου μέσω ΕΣΠΑ θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, ενώ προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 διασωστών πανελλαδικά.