Υπουργείο Παιδείας: Εντελώς ψευδή τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων

«Εντελώς ψευδή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων και τα περί «διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΚΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» είναι «παντελώς ανυπόστατο», ενώ εκφράζει την απορία του για τη σκοπιμότητα παρόμοιων δημοσιευμάτων δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό.

Σημειώνει ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις, τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου, να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας.

«Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και φέτος, συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο απευθύνει τέλος έκκληση προς όλες τις πλευρές «να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».