Υπόθεση απόπειρας εκβίασης ζευγαριού, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Υπόθεση απόπειρας εκβίασης ζευγαριού, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 45χρονου και 47χρονου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 34χρονης Γεωργιανής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος έστειλε στο κινητό τηλέφωνό της γραπτό μήνυμα στο οποιό έγραφε ότι κατέχει τρία αρχεία εικόνας και ήχου, με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές στιγμές, ζητώντας να του δώσει 8.000 ευρώ προκειμένου να μην τα δημοσιεύσει.

Μάλιστα για να πεισθεί ότι οι απειλές του έχουν βάσει της παρέδωσε ψηφιακό δίσκο με τα τρία ψηφιακά αρχεία, ζητώντας εκ νέου να του καταβάλλει τα χρήματα.

Η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές και λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προφίλ με το όνομά της, στο οποίο είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό. Επίσης, πληροφορήθηκε από οικείους της ότι άγνωστος τους έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων τα επίμαχα αρχεία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε αλληλογραφία με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, από όπου προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η σύνδεση που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την ανάρτηση του επίμαχου υλικού.

Σε έρευνες στις οικίες του 45χρονου και του 47χρονου, στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.