Υπ. Υγείας: Στις παρυφές των ορίων της γελοιότητας η ανακοίνωση των βουλευτών του Ποταμιού

«Γελοίες» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες των βουλευτών του Ποταμιού εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Στις παρυφές των ορίων της γελοιότητας και σαφώς εντός των ορίων του εμπαιγμού της κοινής γνώμης κινείται η ανακοίνωση των βουλευτών του Ποταμιού κ.κ. Ψαριανού, Αμυρά, Δανέλλη και Μπαργιώτα, σχετικά με το εργοστάσιο κλασματοποίησης πλάσματος, σε ιστότοπο ο οποίος ασχολείται με τις δραστηριότητες των βουλευτών.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η σύμβαση για την κατασκευή του εν λόγω εργοστασίου υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1999 (κυβέρνηση Σημίτη), οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2000 (κυβέρνηση Σημίτη) και αποπερατώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2002 (κυβέρνηση Σημίτη). Έκτοτε το εργοστάσιο δεν έχει παραληφθεί από Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Δηλαδή δεν παραλήφθηκε τα τελευταία 2 χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη, δεν παραλήφθηκε την 5ετία της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν παραλήφθηκε στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, δεν παραλήφθηκε κατά τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν παραλήφθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά φυσικά για όλα φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κυβερνά 15 μήνες και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέχει τη θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή 7 μήνες. Λογικό…

Είναι τόσο το μένος τους εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που δεν σκέφτηκαν καν γιατί δεν έχει παραληφθεί τόσα χρόνια από το ΕΚΕΑ. Την απάντηση θα δώσει ο εμπειρογνώμονας, ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί το εργοστάσιο και το πόρισμα του οποίου αναμένεται στο επόμενο διάστημα. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και το πόρισμα της έρευνας του ΣΕΥΥΠ, η οποία είχε διαταχτεί από τον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εργάζονται καθημερινά με σκοπό να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ (το συγκεκριμένο έργο κόστισε 11 εκατ. ευρώ), σε έργα τα οποία δεν παραδίδονται ποτέ. «Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που στοχοποιούνται καθημερινά από μερίδα των ΜΜΕ και τους γνωστούς κύκλους της διαπλοκής» τονίζει κλείνοντας η ανακοίνωση.