Φ. Γεννηματά: Δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

«Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο» για το Ασφαλιστικό, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας στην κυβέρνηση: «Πάρτε το πίσω τώρα». Η κ, Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι προτάσεις της για το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση, δεν οδηγούν σε λύση του ασφαλιστικού αλλά στη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο, δήλωσε η κ Γεννηματά και υπογράμμισε πως οδηγεί σε μειώσεις των συντάξεων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα: «Ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος».

«Κατανοώ τον πανικό για τα αδιέξοδα της πολιτικής σας, ο πανικός σας οδηγεί σε αλαζονεία. Από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Πια δεν σας πιστεύει κανείς» τόνισε.

«Ακούσαμε πάλι ψέματα, διχαστικά ζητήματα, πόλωση. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι. Καταλάβαμε κύριε Τσίπρα. Η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς και βαρβάρους» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Στρέφοντας τα βέλη της στην ΝΔ, η κ. Γεννηματά είπε ότι περνά σε έναν άλλο πόλο, τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική, όχι αντι-ΣΥΡΙΖΑ» είπε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται δουλειά και όχι πυροτεχνήματα.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

«Ποιος ευθύνεται και η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκαν για μέτρα που υπερβαίνουν τα δύο δισ. ευρώ; Οι ίδιοι, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι υπεύθυνοι κάθονται στα υπουργικά έδρανα, αυτοί που στέλνουν τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό» σημείωσε η κ. Γεννηματά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους.

«Η κυβέρνηση επέβαλε τα capital controls και υπονόμευσε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική πρόταση δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, είπε η κ. Γεννηματά. «Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο. Δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας, αδικεί όσους εισφέρουν στα ταμεία» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη στη συνεννόηση και τώρα μάς προτείνει δήθεν διάλογο, πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.