Φ, Γεννηματά: Δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο, ενώ επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών.

«Ο Ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης λέγοντας “όχι” στη Χρυσή Αυγή» είπε.
Ακολούθως ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα και μια βαθιά ανάμνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα το σπίτι μας. Για αυτή την παράταξη δίνουμε μάχη στις 20 Σεπτέμβρη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε έργα και δράσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σκεφτείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική συμφιλίωση , την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, χωρίς το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ , την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία κ.α. , μιλώντας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Επίσης επεσήμανε ότι «ενώ όλοι αγωνίζονται σήμερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κανείς δεν λέει ότι η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος είναι ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ».

Η ίδια επεσήμανε «ότι είμαστε η κρίσιμη δημιουργική δύναμη που έχει ανάγκη η χώρα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα που συνετρίβη κάτω από το βάρος του επαχθέστερου μνημονίου που έφερε στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο και σημείωσε ότι «πέταξε λευκή πετσέτα στους δανειστές».

Συνεχίζοντας την επίθεση της προς τον κ. Τσίπρα μίλησε για «πέντε χρόνια αντιπολίτευσης βουτηγμένα στο μίσος και το ψέμα και επτά μήνες στην κυβέρνηση γεμάτη ψέματα , πισωγυρίσματα και ερασιτεχνισμούς» .

Ακόμη χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «ναυαγό που αναζητά σανίδα σωτηρίας προσπαθώντας να προλάβει την αποκάλυψη τρέμοντας την ώρα που θα φθάσει ο λογαριασμός των 14 δις».

Ακολούθως επιτέθηκε στη Ν.Δ. και μίλησε για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας στο ξεκίνημά της και χαρακτήρισε ως καταστροφική την πενταετία της Ν.Δ. από το 2004 έως το 2009.

Ακόμη είπε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ τον εμπόδισε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ναι τον εμποδίσαμε να υλοποιήσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του να εξυπηρετήσει τους οικονομικά ισχυρούς . Αν αυτή είναι η κατηγορία την αποδεχόμαστε και είμαστε πολύ περήφανοι».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα και αναφερόμενη στον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι «παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι όμως εκφράζει την παλιά γνωστή δεξιά». Από την άλλη ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας παριστάνει το νέο, το καινούργιο. Όμως τώρα οι πολίτες τον γνώρισαν τον δοκίμασαν έζησαν τις ουρές στις τράπεζες , είδαν τους αιώνιους φοιτητές να επιστρέφουν , είδαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους το χάος στα νησιά και την Αθήνα με τους μετανάστες αυτό δεν είναι το νέο είναι το τέλος του παλιού».

Επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το μπόνους των 50 εδρών. Στη συνέχεια ανέπτυξε τους άξονες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο να βγει το 2019 η χώρα από την κρίση.