Φ. Γεννηματά: Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση

«Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που φέρνει σήμερα στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει. Είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα» συνέχισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για το θέμα της αξιολόγησης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι καταστροφική για την χώρα η καθυστέρηση.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να παμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο εισπρακτικού χαρακτήρα και όχι αναμόρφωσης του ασφαλιστικού που οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών» εξήγησε.

Αναφερόμενη στην πρότασή της για ενιαία έκφραση του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είπε ότι «απευθυνόμαστε σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».