Φ. Γεννηματά: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από σκουριασμένες αντιλήψεις

Έντονη κριτική άσκησε στη κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά για τους χειρισμούς της σχετικά για την επένδυση της εταιρείας Eldorado, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της καναδικής εταιρείας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκουριασμένες ιδέες.

“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από σκουριασμένες αντιλήψεις”, είπε και προσέθεσε ότι αντίθετα έχει άμεση ανάγκη από ανάπτυξη, ιδιωτικές επενδύσεις, θέσεις εργασίες γιατί αλλιώς θα διευρύνεται η ανεργία και θα έρχονται και νέες δυσμενείς παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

“Οι αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις Σκουριές Χαλκιδικής έχουν δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, για την ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως στέλνουν λάθος μήνυμα σε όλο τον κόσμο σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την ελληνική οικονομία”, σημείωσε.

Επιπλέον , για υπονόμευση της κοινωνίας, των φορολογικών εσόδων και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων έκανε λόγο η κα Γεννηματά αναφορικά με το ασφαλιστικό που βρέθηκε στο επίκεντρο στο πλαίσιο συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Στασινό και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.

Ειδικά για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις κατάφορα άδικες και εξοντωτικές για ολόκληρους κλάδους και εκτίμησε ότι δημιουργούν ισχυρά κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και για αυτό θα είναι και αναποτελεσματικές.

«Πρόκειται για σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες μια και θα οδηγήσει σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τα επόμενα χρόνια, στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των οργανώσεών τους» κατέληξε η κ. Γεννηματά.