Φ. Γεννηματά: Η αυτοδυναμία είναι ένα απατηλό όνειρο

Να γίνει εγγυητής μίας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας είναι ο στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η αυτοδυναμία είναι ένα απατηλό όνειρο, αλλά ακόμα και να ήταν πιθανή, όπως είπε, είναι αδύνατον ένα κόμμα να μπορέσει από μόνο του να σηκώσει το βαρύ φορτίο της διακυβέρνησης της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να πάει σε εκλογές για να μην προλάβει ο λαός να καταλάβει τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει από τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας στην παρατήρηση ότι και το κόμμα της ψήφισε τη συμφωνία, σημείωσε ότι το δίλλημα εκείνη τη στιγμή ήταν συμφωνία ή Grexit.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι από τη συμφωνία υπάρχουν ακόμα ζητήματα ανοιχτά και γι’ αυτό θα πρέπει να προκύψει μία κυβέρνηση σοβαρή και ισχυρή, που θα τα διαπραγματευτεί.

Τόνισε, δε, ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα η φορολόγηση των αγροτών, οι ομαδικές απολύσεις κ.α.

Επίσης, ανέφερε πως ένα ακόμα λάθος που «πλήρωσε» το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι έδωσε την εντύπωση πως ταυτίζεται με τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι στο εξής το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ούτε «ουρά», ούτε «δεκανίκι», ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ.