Φ. Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις διαδικασίες

Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις διαδικασίες υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

Επισήμανε ότι το κάλεσμα που απηύθυνε, το είχε κάνει για πρώτη φορά πριν τις εκλογές, ενω τόνισε πως μιλά για συμπόρευση και συμπαράταξη, όπου το κάθε κόμμα από αυτά που θα μετέχουν θα κρατά το χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα προχωρήσουν με βάση το ίδιο μοντέλο προς ένα κοινό στόχο.

«Ο επικεφαλής της συμπαράταξης»,είπε, «θα βγει από τις εκλογές από το λαό και όποιος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία θα απευθυνθεί στη βάση, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για εξελίξεις και πρόσωπα».

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε πώς φαντάζεται τη συμπαράταξη που προτείνει ως την «Ελιά» της Σοσιαλοδημοκρατίας σημειώνοντας ότι επιδιώκει η προγραμματική συνδυάσκεψη να είναι η διαδικασία για σύνθεση απόψεων και προτάσεων και να προκύψουν λύσεις και διέξοδοι.

Οταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να λέει ότι άβυσσος χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ όταν και η ίδια ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε γιατί υπήρχε εθνική ανάγκη. «Οταν αυτό δεν υφίσταται σαν ανάγκη ο καθένας επιστρέφει στον ιδεολογικό του χώρο.Με τη Δεξιά έχουμε ριζικές ιστορικές και πολιτικές διαφορές», ανέφερε .