Φ. Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει το λογισμικό για την ανάπτυξη, κανείς δεν μπορεί να το χακάρει

«Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε το λογισμικό για την ανάπτυξη, κανείς δεν μπορεί να το χακάρει», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή, τονίζοντας ότι «το ανάπτυξη story είναι μία ακόμη αυταπάτη».

«Ποτέ άλλοτε η ανάπτυξη δεν ήταν τόσο συνδεδεμένη με το πολιτικό θέμα. Μετά από τόσα χρόνια η χώρα θεωρείται από τους επενδυτές μία χώρα υψηλού κινδύνου», είπε η κ. Γεννηματά με αφορμή επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα συνεχίσει να διεκδικεί από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές την μείωση του δημόσιου χρέους γιατί «έχουν υποχρέωση» να το κάνουν. Έκανε ακόμη λόγο για «αναπτυξιακό συναγερμό» και «δημιουργία αίσθησης πατριωτικού επιχειρείν».

«Δεν μπορούν να ηγηθούν οι Τσίπρας και Καμμένος της αναπτυξιακής προσπάθειας, γιατί δίχασαν την κοινωνία. Διχάζουν και προσπαθούν να στοχοποιήσουν την μεσαία τάξη. Ακούσαμε τις ανατριχιαστικές εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς αντιμετωπίζουν την μεσαία τάξη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί τις προσπάθειες για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας (…) Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι», είπε, προσθέτοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα επενδύσεις γίνονται μόνο από funds υψηλού ρίσκου και στον τουρισμό.

Αναφερόμενη τέλος στο θέμα του ΦΠΑ των νησιών η κ. Γεννηματά είπε απευθυνόμενη στους κυβερνητικούς βουλευτές: «Αφήστε τις κλάψες δήθεν (…) Όποιος δεν συμφωνεί να έχει τα κότσια να παραιτείται. Θα απολογηθείτε για όλα αυτά».