Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το… τίποτα σε δόσεις

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμή τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το… τίποτα σε δόσεις», σχολίασε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως «αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012, επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα».

Όπως παρατήρησε επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη συμφωνία «η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ’ επιταγήν του κ. Σόιμπλε, την στιγμή που η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, έμειναν μετεξεταστέα».

«Το ΔΝΤ ‘μένει Ελλάδα’ και μάλιστα με συμπληρωματικό παράλληλο μνημόνιο. Παραμένει η απορία τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την πολύμηνη ‘διαπραγμάτευση’ του κ. Τσίπρα», συνέχισε η κ. Γεννηματά για να καταλήξει: «Η διατήρηση της καρέκλας τους μας κοστίζει ακριβά. Ποσό ακόμα;».