Φ. Γεννηματά: Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε τον Πειραιά.

«Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας» είπε και εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης, σημείωσε: «Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, «να διαχωρίσουν επιτέλους τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες, αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες».

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους, να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο.
Υπογράμμισε επίσης την αναγκη να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

«Από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Χωρίς σχέδιο προχωρά και χωρίς κανένα συντονισμό. Και η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» κατέληξε..