Φ. Γεννηματά: Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός

Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι στο μείζον θεσμικό ζήτημα απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά ο Πρωθυπουργός αγνόησε το αναθεωρητικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα, με προφανή στόχο, όπως λέει να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.

«Για να το πετύχει δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων. Χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα του δήθεν νέου. Πρακτικές που εκφράζουν το «πιο παλιό, από το παλιό» στην πολιτική» αναφέρει.

Διαμηνύει ότι ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση «δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας».

«Η Κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού» σημειώνει η κ. Γεννηματά.