Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι όψεις του ίδιου νομίσματος

Πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας και συζήτηση από μηδενική βάση για εκλογικό νόμο κοινής αποδοχής, απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προς τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι όψεις του ίδιου νομίσματος», τονίζει η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «αρνούνται πεισματικά τον διάλογο» και ότι «δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο, κόντρα στην θέληση των πολιτών για εθνική συνεννόηση».

«Ο κ. Τσίπρας με την επίκληση της απλής αναλογικής ναρκοθετεί την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης με την εμμονή στο bonus των 50 εδρών αρνείται την αναλογικότητα και την ισοδυναμία της ψήφου των πολιτών», επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «κάνουν λάθος αν νομίζουν πως ο καθένας για λογαριασμό του θα σημαδέψει τα χαρτιά των πολιτικών εξελίξεων».

«Έχουν γνώση οι φύλακες – πολίτες και θα τους κλείσουν τον δρόμο. Και την ύστατη αυτή ώρα επαναλαμβάνω προς τους δύο την πρόσκληση πρόκληση για πάγωμα της διαδικασίας και συζήτηση από μηδενική βάση για κοινής αποδοχής εκλογικό νόμο», καταλήγει.