Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθώριασε μέσα στο λαϊκισμό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθώριασε μέσα στο λαϊκισμό, την ανικανότητα και τα ψέματα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Λεωνίδα Κύρκο «Η τελευταία μάχη» το βράδυ της Τρίτης, ενώ επανέλαβε ότι «η συμπόρευση όλων των δυνάμενων της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να έχει το χαρακτήρα προοδευτικής συμμαχίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα».

Αναφερόμενη στον Λεωνίδα Κύρκο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τον είχε γνωρίσει από μικρή προσθέτοντας ότι «δεν αποτελεί αποκλειστική κληρονομιά της κομματικά οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς.

«Ανήκει στην πολιτική και πνευματική κληρονομιά όλων των δημοκρατών, αριστερών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας. Απεχθανόταν τη βία στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και ότι μιλούσε υπέρ μιας πολιτικής με ανθρώπινο πρόσωπο», πρόσθεσε.

Για τον κ. Κύρκο μίλησε ο επί 50 χρόνια συνοδοιπόρος του Πέτρος Κουναλάκης. Μίλησαν ακόμη ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης και η συγγραφέας Αλίκη Χατζή, η οποία τόνισε ότι το βιβλίο το έγραψε εκπληρώνοντας προτροπή του Λεωνίδα Κύρκου.