Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν σαν μικρά παιδιά, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνθέσει δυνάμεις

Στην ανάγκη συνεργασίας, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, στάθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Χρειαζόμαστε συνεννόηση, κοινωνική ειρήνη και συναίνεση», υπογράμμισε.

«Κάναμε ένα βήμα μπρος μετά από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και κάνουμε πέντε βήματα πίσω στην πορεία προς τις εκλογές» σημείωσε, και έκανε λόγο για κοκορομαχίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «Κάνουν σαν μικρά παιδιά» σχολίασε και εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνθέσει δυνάμεις.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αχρείαστο καθώς η χώρα μέχρι τον Ιανουάριο ήθελε λίγο ακόμη να βγει στις αγορές και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλογές που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω.

Αναφερόμενη σε τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Θα του συνιστούσα αντί να ασχολείται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ να μαζέψει το κόμμα του που φυλλορροεί».

Ερωτηθείσα για το «ναυάγιο» της συνεργασίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι θα προτιμούσε ο κατακερματισμένος χώρος της κεντροαριστεράς να προχωρήσει ενωμένος. «Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι υπάρχει επιστροφή στελεχών», σχολίασε.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο για Grexit, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι είναι υπαρκτός και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγύρισμα. Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν υπήρχε συνεργασία τον πολιτικών δυνάμεων από την αρχή της κρίσης.