Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι

Τη θέση της για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου και για διάλογο με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ότι «συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι, κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση».

Η κ. Γεννηματά τονίζει:

«Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά: Οι τυχοδιωκτικές επιλογές και οι εκβιασμοί του κ. Τσίπρα δεν περνούν. Ο δε κ. Μητσοτάκης θα μας βρει απέναντί του σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς του ληστρικού bonus των 50 εδρών. Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρόκληση-πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου και διάλογο με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που ήδη διατυπώσαμε».

«Σε κάθε περίπτωση αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε από όπου κι αν προέρχονται. Τα διλήμματα είναι υπαρκτά αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει συγκεκριμένα διάλογο στη βάση των εξής 5 σημείων:

-Πλήρη κατάργηση του bonus με εξαίρεση στην περίπτωση που το 1ο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων λάβει το 42% των ψήφων και άνω όπου θα προβλέπεται ένα μικρότερο bonus 25- 30 εδρών.

-Διατήρηση του ορίου εισόδου στη βουλή στο 3%.

-Κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

-Ψήφο στα 17

-Ψήφος Ομογένειας και Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.