Χωρίς το φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις στο Eurogroup στη Ριγα ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ

Στην αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας χωρίς το φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις προχωρεί σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε από την Αθήνα για την πρωτεύουσα της Λετονίας χωρίς τα έγγραφα με τις επεξεργασμένες ελληνικές θέσεις που θα μετέφερε στους ομολόγους του στο Eurogroup.

Αφού ήχησε «κόκκινος» συναγερμός στην Αθήνα τελικά ο φάκελος με τις ελληνικές προτάσεις και θέσεις έφθασε αυθημερόν στη Ρίγα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Δημοσιεύματα που στηρίζονταν σε διαρροές ανέφεραν ότι στην εν λόγω συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών είχαν επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη».

Εκείνος ωστόσο σε ανάρτησή του με τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρίγα» έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπέστη καμία επίθεση στο Eurogroup της Λετονίας.