Χ. Θεοχάρης: Ο λόγος ύπαρξής του Ποταμιού είναι πιο επίκαιρος από ποτέ

Την ανάγκη το Ποτάμι να προχωρήσει μπροστά, διορθώνοντας λάθη και επαναπροσδιορίζοντας στρατηγική, γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει, υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

«Αν δεν υπήρχε το Ποτάμι, θα το έφτιαχνα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο λόγος ύπαρξής του είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Όπως ανέφερε, το Ποτάμι πρέπει να είναι ο καταλύτης για να τελεσφορήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ενοποίησης του Kέντρου.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στα «Παραπολιτικά», σημείωσε ότι «η προοπτική της αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περαιτέρω και να κινηθεί μόνο του. «Στην πραγματικότητα, βιώνουμε αυτή την περίοδο μια έντονη πάλη μεταξύ του ορθολογισμού και του λαϊκισμού. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει μια προσπάθεια συνολικής ανασύνταξης στον χώρο του Κέντρου, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί αυτής της πόλωσης» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «ένα μικρότερο κόμμα, με τις σημερινές συνθήκες, πρέπει να εξασφαλίσει ποσοστό της τάξης του 5% και άνω για να επιβιώσει και να παίξει σοβαρό κοινοβουλευτικό ρόλο».

«Από κει και πέρα, εφόσον συντρέξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, με δεδομένο ότι αυτές οι συμμαχίες δεν μπορούν να προκύψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαϊκισμό που εκφράζει, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, κοινός τόπος μετεκλογικά μπορεί να βρεθεί μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σημείωσε.