Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες στη Βουλή για εβδομήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Σε μια ολοήμερη γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, η Βουλή των Ελλήνων θα υποδεχθεί εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες, σήμερα Δευτέρα.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους και ομάδες που δοκιμάζονται από τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, η Ελληνική Βουλή εκπέμπει μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς.

Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εκεί θα υπάρχει και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας, θα γράψουν και θα κρεμάσουν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.