Όλγ. Γεροβασίλη: Η αντιπολίτευση φρόντισε να τορπιλίσει εκ των προτέρων τον διάλογο

Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στο Πρακτορείο 104,9 FM, ενώ κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο από υποχρέωση και μόνο.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της, τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια «πρόσκληση σε διάλογο» για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να την τορπιλίσουν εκ των προτέρων και με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ’ αυτό το διάλογο μόνο επειδή είναι υποχρεωμένοι και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Ειδικά για το ασφαλιστικό είπε ότι από ορισμένους «διακινείται μια εικόνα τρόμου» και εξήγησε και ότι υπάρχει η δεδομένη συμφωνία για το 1% επί του ΑΕΠ και όχι, όπως είπε, ότι δήθεν οι δανειστές ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από την κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, έχουν βρεθεί τρόποι αυτό το 1% να μειωθεί στο 0,60%.