Όλγ. Γεροβασίλη: Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται τη διαπλοκή

Βολές κατά της Ν.Δ. ότι υπόσχεται άνοιγμα των συχνοτήτων επιδιώκοντας να επηρεάσει το ύψος των προσφορών εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή.

«Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου. Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για την χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται επιτέλους σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας, έτσι, να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών» τονίζει σε δήλωσή της.

Υπογραμμίζει ότι με τέτοιες δηλώσεις «το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού».

«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να υπόσχεται την ακύρωση του διαγωνισμού, θα πρέπει να μας πει πού θα βρει το ποσόν, που σήμερα θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, για να το επιστρέψει στους καναλάρχες, την στιγμή, μάλιστα, που χρωστά πάνω από 210 εκατομμύρια από τα θαλασσοδάνεια. Ας υπενθυμίσει κάποιος στον κ Μητσοτάκη ότι «το τζάμπα πέθανε». Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώνει τις διαπλοκές της παράταξής του» αναφέρει κλείνοντας.