Όλγ. Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ για όσα καταγγέλλονται

Να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα που προέκυψε με τη λίστα Μπόργιανς, μετά τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε να αξιοποιήσει τα στοιχεία που της πρόσφερε η Γερμανία, ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Όπως έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Με αυτή την έννοια και χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., για όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη στο Πρακτορείο FM.

Δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του κρατιδίου Βεστφαλίας – Ρηνανίας, να δεχτεί στοιχεία και cd με στοιχεία φοροφυγάδων και να το αρνείται, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Όπως σημείωσε, «θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την άρνηση του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Σαμαρά για την παράδοση των στοιχείων για τους φοροφυγάδες».

«Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό, πως είναι δυνατόν να έχεις στα χέρια σου εργαλεία ή να μπορείς να έχεις εργαλεία, στην κατεύθυνση πάταξης της φοροδιαφυγής, και να μην τα χρησιμοποιείς» είπε.
Τόνισε τέλος ότι η κυβέρνηση αμέσως μόλις εμφανίστηκαν οι λίστες «τις πήραμε και και τις πήγαμε στη Δικαιοσύνη». «Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες», κατέληξε.