Όλγ. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ

Έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ ότι επέλεξε να στείλει μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ, δηλαδή την «αποτυχημένη συνταγή λιτότητας: τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων», άσκησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89”.

Τόνισε, με αφορμή την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Washington Post, ότι ήταν για πρώτη φορά τόσο αποκαλυπτικός, και σχολίασε σκωπτικά ότι «ήταν στις ΗΠΑ και ενδεχομένως, ξεχάστηκε».

Ειδικότερα, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από την Αμερική να στείλει μήνυμα για τη χώρα, δηλώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία και ταυτοχρόνως -που είναι ακόμα σημαντικότερο- η πλήρης ταύτιση των απόψεων του κ. Μητσοτάκη με τις απόψεις και τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)».

Εξηγώντας αναλυτικότερα, μίλησε για υποκριτική στάση του προέδρου της ΝΔ, αναφέροντας ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκλογής του ως πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να διατηρήσει αποστάσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ -οι οποίες, όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, συνιστούν τη συνταγή της λιτότητας του ΔΝΤ, και οι οποίες «έχουν επιβληθεί στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»-, τώρα επανέρχεται δηλώνοντας ότι τις συμμερίζεται. Τόνισε ότι αυτή η συνταγή που έλεγε “διάλυση του κοινωνικού κράτους”, “διάλυση των εργασιακών σχέσεων”, “απελευθέρωση της αγοράς”, “απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα”, “μειώσεις μισθών και συντάξεων”, «απέτυχε παταγωδώς, εξ ου και η κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, στην οποία βρισκόμαστε ακόμα μέχρι σήμερα». Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι αν ήταν ξανά υπουργός δεν θα εφάρμοζε την ίδια πολιτική, διότι δεν είδε να επέρχεται κάποιο αποτέλεσμα, για να υπογραμμίσει πως φαίνεται λοιπόν πόσο «υποκριτική ήταν αυτή η “αυτοκριτική” στάση για την προηγούμενη πολιτική και όταν ο ίδιος ήταν υπουργός”.

«Και σήμερα επανέρχεται, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις αυτές του ΔΝΤ», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «άρα, αυτή είναι η πρότασή του για τη χώρα». Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως φαντάζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης «εννοεί πως για το ύψος των μέτρων και το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το οποίο απεικονίζει, είναι η θέση του ΔΝΤ, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση εδώ ότι έρχεται να επιβάλει 5,4 δισ. μέτρα για την τριετία, ταυτιζόμενος ο ίδιος με τα 8 δισ. ή και παραπάνω που ενδεχομένως να αποτυπώνει η άποψη του ΔΝΤ».

«Νομίζω ότι σε αυτή του τη συνέντευξη ήταν πολύ αποκαλυπτικός ο κ. Μητσοτάκης, ίσως για πρώτη φορά, προφανώς επηρεαζόμενος και από το ότι βρισκόταν στην Αμερική και ενδεχομένως να ξεχάστηκε», κατέληξε.