Όλγ. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην έχει καταλάβει γιατί του γύρισαν την πλάτη οι πολίτες

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στην ομιλία ειλικρινώς αναγνώρισε ότι οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη, μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί, εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα.

Πρόσθεσε δε πως «ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που απέκρυψε τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Τις ίδιες θέσεις που εξέφραζε μπαίνοντας επικεφαλής της καμπάνιας του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα και στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ενώ πήρε -υποτίθεται- διαζύγιο με το λαϊκισμό, επέλεξε μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ως «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» την υπέρβαση κατά 1,9 δισ. των προϋπολογισμένων εσόδων που πέτυχε η κυβέρνηση το 2015.

Καταλήγοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Τον ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών.

«Αυτός μάλλον θα είναι και ο λόγος που επέλεξε να αγνοήσει την μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, ενάντια στην κομματοκρατία την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρέτησε πιστά» σημειώνει.