1.000 οι προσαγωγές από τη «σκούπα» στο κέντρο


Για 3η ημέρα συνεχίζονται στο κέντρο της Αθήνας οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. Και σήμερα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη παρουσία μεταναστών όπως στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας αλλά και έξω από την ΑΣΟΕΕ και γύρω από τη Νομική όπου βρίσκονται αλλοδαποί μικροπωλητές με προϊόντα απομιμήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής την Πέμπτη διατέθηκαν συνολικά 403 αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν ελέγχους σε 1.656 άτομα εκ των οποίων 359 έλληνες και 1.297 αλλοδαπούς.

 

Επίσης προσήχθησαν για έλεγχο των εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 Ελληνες για έλεγχο της ταυτότητας τους.

 

Από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν 20 άτομα από τα οποία 11 για ναρκωτικά, δυο για κλοπές, δυο για καταδικαστικές αποφάσεις, ένας για οπλοκατοχή και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Ακόμη οδηγήθηκαν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα έξι γυναίκες που εκδίδονταν παράνομα και βρέθηκαν δυο κλεμμένα οχήματα.

Από τους αλλοδαπούς που ελέγχθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο (Τετάρτη και Πέμπτη) στο κέντρο της Αθήνας, διαπιστώθηκε ότι 204 εξ αυτών δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας και κρατήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους.

 

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου διατέθηκαν 116 αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής.

 

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν 208 αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 4.685 προϊόντα – απομιμήσεις. Παράλληλα κατασχέθηκαν 1,8 γραμμάρια ηρωίνης και 160 ναρκωτικά χάπια.

 

Ακόμη συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί από τους οποίους ένας για ναρκωτικά και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών