1.223 μετανάστες και πρόσφυγες εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του ΟΛΠ

Σε 1.223 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά, ενώ την Τετάρτη συνεργεία του ΟΛΠ προέβησαν σε απολύμανση και καθαρισμό του εσωτερικού χώρου του κτηρίου της Πέτρινης Αποθήκης, το οποίο κλειδώθηκε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με ανακοίνωσή του διέψευσε αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πρακτικές βίας με χρήση γερανού και σκοπό την εκκένωση της πέτρινης αποθήκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση γερανού που έγινε από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να απομακρυνθούν καθ’ υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24/6 και ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-1 καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από συνεργεία του ΟΛΠ και έχει ήδη παραδοθεί στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ακτοπλοΐας.

Οι μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο μεταφέρθηκαν και αυτοί κάτω από το στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής της χώρας.