135 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Google+

Με αρκετά γρήγορο ρυθμό αυξάνονται οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Google+, το κοινωνικό δίκτυο της Google, καθώς η πλατφόρμα έχει πλέον 135 εκατομμύρια μέλη, ενεργά σε μηνιαία βάση. Μία σημαντική αύξηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το αντίστοιχο νούμερο ήταν 100 εκατομμύρια.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αύξηση», δήλωσε ο Brad Horowitz, στέλεχος της Google, προσθέτοντας πως χαρακτηριστικά του δικτύου –όπως το κουμπί «+1», το ανάλογο του «Like» του Facebook– εμφανίζονται πλέον στις περισσότερες υπόλοιπες υπηρεσίες του ιντερνετικού κολοσσού. Αυτή η κίνηση φαίνεται να είχε μεγάλο αντίκτυπο, καθώς σήμερα 235 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά σε κάποια από τις υπηρεσίες της Google, συγκριτικά με τα 150 εκατομμύρια χρήστες τον Ιούνιο.

Αν και η εταιρεία δήλωσε επίσης πως ο συνολικός αριθμός εγγραφών φτάνει τα 500 εκατομμύρια, δεν αποκάλυψε πόσο χρόνο περνούν οι ενεργοί χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο – και ο οποίος τον Ιούνιο ήταν 12 λεπτά ανά μήνα, όπως είχε δηλώσει τότε. Κάτι που σημαίνει πως αυτός τα μέλη δεν εμπλέκονται με το κοινωνικό δίκτυο στον βαθμό που αυτό συμβαίνει με τα μέλη του Facebook, το οποίο εξάλλου έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το Google+ επιτρέπει την ανάρτηση άρθρων, φωτογραφιών και βίντεο, ενώ δίνει πρόσβαση και σε βιντεοπαιχνίδια, όπως συμβαίνει και στο Facebook. Για να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο για περισσότερες εγγραφές, το δίκτυο εισήγαγε τη λειτουργία «Google+ Communities», μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα και οπτικοακουστικό υλικό με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο χόμπι ή κάνουν το ίδιο επάγγελμα.