Μίνι ανασχηματισμός

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει καθηκοντα νέου υπουργού Αμυνας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μετακομίζει στην Κομισιόν.

Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας ενώ τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, Θάνος Πλεύρης.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για τον ορισμό του στη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την μεγάλη τιμή να με ορίσει υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Ο κ. Κώστας Σκρέκας είναι νέος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης» σημείωσε.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας δηλώσεις του για τα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι η προσπάθειά του να δικαιώσει την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι είχε ήδη την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για «να μη χαθεί ούτε λεπτό» και πρόσθεσε ότι «κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ανάπτυξη».

«Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.