Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Κύπρο έφτασε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μία κίνηση που δείχνει την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κοινή αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της επιθετικής στάσης της Τουρκίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Αύριο, Παρασκευή, στις 08:50 ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και ακολούθως στις 12:30 θα προσφωνήσει την ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων. Το μεσημέρι στις 2 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Κάιρο όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

«Ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός», χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, N. Αναστασιάδης την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, σε αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και τονίζει ότι σε αυτή την συγκυρία, «η επίσκεψη του φίλου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα μας δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από μείζονος σημασίας ζητήματα, με κυρίαρχο θέμα τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».