28χρονη τραπεζικός άδειαζε λογαριασμούς πελατών στη Δράμα

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που δέχθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, η Ασφάλεια Δράμας ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης της 28χρονης τραπεζικού, η οποία μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για απάτη μέσω υπολογιστή
Έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν και δεν ήξεραν πώς οι πελάτες μιας τράπεζας στη Δράμα, που είχαν πέσει θύματα μιας νεαρής επίορκης υπαλλήλου η οποία έβαζε «χέρι» στις καταθέσεις τους. Και όχι μόνο αυτό αλλά, για να κάνει διαδικτυακές αγορές, χρησιμοποιούσε τα ευαίσθητα δεδομένα άλλων πελατών, ακόμη και συγγενών της!
Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που δέχθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, η Ασφάλεια Δράμας ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης της 28χρονης τραπεζικού, η οποία μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για απάτη μέσω υπολογιστή. Με τον ίδιο τρόπο, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά της για να υποκλέπτει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών δύο πελατών της τράπεζας ηλικίας 67 και 45 χρόνων και έκανε «αφαίμαξη» ύψους 7.940 ευρώ στους λογαριασμούς τους!
Για να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους, έστειλε τα χρήματα σε τρεις συνεργούς της, έναν 53χρονο Έλληνα, έναν 27χρονο Νιγηριανό και έναν 23χρονο Αμερικανό, οι οποίοι της τα έδωσαν κρατώντας ένα μέρος ως αμοιβή! Σαν να μην έφτανε αυτό, η αδίστακτη υπάλληλος εξέδωσε χρεωστική κάρτα στο όνομα ενός 56χρονου συγγενούς της χωρίς εκείνος να το ξέρει και πλαστογραφούσε την υπογραφή του σε διάφορα έγγραφα, ενώ με τα στοιχεία ταυτότητας μιας 78χρονης πελάτισσας της τράπεζας, δημιούργησε εν αγνοία της λογαριασμό σε ιστοσελίδα συναλλαγών και πληρωμών.
Κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι της 28χρονης μαζί με άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν την χρεωστική κάρτα με τα στοιχεία του 56χρονου, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της 78χρονης για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, 1.900 ευρώ που προέρχονταν από τους λογαριασμούς των θυμάτων, δυο κινητά, αλλά και τρία φιαλίδια με 151 ml μεθαδόνης, 60 ναρκωτικά χάπια Xanax, Hipnostedon, Lexotanil, Vulbegal και Suboxone και μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 2,3 γραμμάριων που είχε προμηθευτεί από δυο άνδρες ηλικίας 27 και 34 χρόνων και μια 25χρονη γυναίκα.
Μόνο η τραπεζικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας με κατηγορίες για απάτη με υπολογιστή, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων. Για τους τρεις συνεργούς της σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, ενώ άλλη μια δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών βαρύνει την 28χρονη και τους τρεις προμηθευτές της.