3.280 μετανάστες και πρόσφυγες στον Πειραιά – Νέα συμπλοκή μεταξύ Αφγανών

Σε 3.280 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1 και στην Πέτρινη Αποθήκη, ενώ μετακίνηση ατόμων προς τη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 14 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star 1” μετέφερε εννέα άτομα από τη Μυτιλήνη ενώ το “Blue Star 2” πέντε άτομα από τη Ρόδο.

Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το “Blue Star Paros” με τρεις μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Στο μεταξύ, νέα συμπλοκή μικρής έκτασης με τραυματία έναν 18χρονο Αφγανό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μεταξύ ομάδας μεταναστών στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Πύλη Ε1 της Ακτής Βασιλειάδη του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από όπου και εξήλθε, ενώ με την άμεση επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε ομαλά.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου Αφγανού καθώς και του τραυματία.

Επίσης, για απόπειρα κλοπής συνελήφθη ένας ανήλικος Αφγανός, ο οποίος εντοπίστηκε από ομάδα ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Πύλης Ε1 του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, εντός σταθμευμένου φορτηγού οχήματος δημοσίας χρήσεως στο οποίο δεν επέβαινε κανείς, κατά την προσπάθειά του να προβεί σε κλοπή μέρους του φορτίου του, το οποίο αποτελούνταν από αλκοολούχα ποτά.