60χρονος απήχθη και βρέθηκε νεκρός σε κανάλι του Μόρνου στη Βοιωτία

Έγκλημα με θύμα 60χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος απήχθη στις 16 Απριλίου στον Ασπρόπυργο, αποκαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν το πτώμα του βρέθηκε σε κανάλι του Μόρνου στη Βοιωτία.

Το θύμα ήταν δεμένο χειροπόδαρα και στην πλάτη του οι δράστες είχαν δέσει ένα σακίδιο γεμέτο πέτρες, προφανώς για να μείνει στην κοίτη του καναλιού.

Η απαγωγή δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Απριλίου από τη σύζυγό του, η οποία δήλωσε ότι το προηγούμενο βράδυ την κάλεσε τηλεφωνικώς το θύμα και της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια, συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να το απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς ζήτησαν αρχικά περίπου 300.000 ευρώ, αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Η γυναίκα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, αφού συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη το πρωί της 17ης Απριλίου στα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα πρόσωπα τους και κρατώντας καλάσνικοφ, παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του.

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι η αρπαγή καταγγέλθηκε μετά την παράδοση των λύτρων. Όπως έγινε γνωστό, το θύμα είχε απασχολήσει στο περελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων.