Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

 

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το βράδυ της Κυριακής τον 40ό τίτλο της ιστορίας του, κερδίζοντας 3-0 την ΑΕΚ και γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 88α γενέθλιά του. Δύο γκολ ο Παπαδόπουλος και ένα ο Τζιμπούρ, ενώ είχε δοκάρι και ο Μανιάτης λίγο πριν το φινάλε του ματς. Μεγάλη, πλέον, η αγωνία για την ΑΕΚ, που παλεύει για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο «διπλό» για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στα Πηγάδια, όπου επικράτησε με γκολ του Γεωργίου στο 69ο λεπτό της γηπεδούχου Ξάνθης. Οι Ηπειρώτες, με αυτήν την νίκη, βρίσκονται και πάλι στην 5η θέση με 35 βαθμούς, μαζί με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Θράκες έχασαν έδαφος στη μάχη για μία θέση στα play off.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης με νέο τεχνικό τον Σούλη Παπαδόπουλο πήρε βαθμολογική ανάσα, συντρίβοντας με 4-0 τον Λεβαδειακό. Σκόραραν οι Κοέλιο, Γιαννιώτας (2) και Τάτος και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 25 βαθμούς, αφήνοντας πίσω 5 βαθμούς την τελευταία Κέρκυρα, ενώ έχουν μπροστά τους στον ένα βαθμό τον Πανθρακικό και την ΑΕΚ και στους δύο τον Πλατανιά,την Βέροια και τον ΟΦΗ.

Οι δύο τελευταίοι στην Ημαθία έμειναν στο 0-0, έπιασαν τον Πλατανιά, αλλά έχουν πίσω τους Πανθρακικό, ΑΕΚ στους 26 και Άρη στους 25, σε μία πεντάδα – φωτιά, από την οποία όλα δείχνουν πως ένας θα ακολουθήσει τους μάλλον καταδικασμένους Φαίακες στον υποβιβασμό.

Αύριο ο Πανιώνιος, που επίσης καίγεται για βαθμούς (έχει 28) υποδέχεται τον Ατρόμητο που όλα δείχνουν ότι έχει καπαρώσει (έξι βαθμοί μκπροστά από Παναθηναϊκό και Γιάννενα) την 4η θέση στην τελική κατάταξη.

Χτες με νίκες συνέχισαν τόσο ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ στην «κούρσα» για την 2η θέση, όσο και ο Παναθηναϊκός στη μάχη που δίνει για τα play off που οδηγούν στην Ευρώπη.