Στο αρχείο ως αναληθείς οι καταγγελίες Αγγελή για παρεμβάσεις στις υποθέσεις Βγενόπουλου

Δεν προέκυψε καμία ένδειξη ή υπόνοιες ότι ισχύουν όσα καταγγέλθηκαν αποφαίνεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με πολυσέλιδο πόρισμα που εξέδωσε. Τονίζει πως οι καταγγελίες Αγγελή μειώνουν και θίγουν την τιμή των 20 δικαστικών που εξετάστηκαν.

Στο αρχείο μπήκαν οι δύο αναφορές του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Αγγελή (στη φωτογραφία), για προσπάθειες παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη.

Πρόκειται αναμφίβολα για ξεκάθαρη δικαίωση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα εκστρατεία λάσπης εναντίον του με κεντρικό επιχείρημα ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο δικαστικών λειτουργών προκειμένου να τεθούν στο αρχείο υποθέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας αν και κλήθηκε δεν προσήλθε να καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών, Ιωάννης Αγγελής προκειμένου να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του για τις οποίες είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ρασιδάκης κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστές και εισαγγελείς(!), οι οποίοι είχαν σε διάφορα δικονομικά στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την επίμαχη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρασιδάκης καταλήγει τελικά στο πόρισμα (110 σελίδων) πως ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Επιπλέον, σημειώνει πως αυτές μειώνουν καιθίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα όλοι όσοι πέρασαν τους μήνες που μεσολάβησαν από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν, είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του είτε άλλους, δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό η δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρασιδάκης καταλήγει στο συμπέρασμα πως: «Δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθαναλογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».