Ολυμπιακός: Μεταγραφές και αποχωρήσεις

Η δήλωση του Ζαρντίμ ότι «μπορούμε να πάρουμε παίκτη ή παίκτες τον Ιανουάριο και να τους χρησιμοποιήσουμε πιο μετά», συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες αφού έγινε πιο έντονη η μεταγραφολογία.  Για τον Πίνο η απόφαση είναι ειλημμένη, αλλά δεν αποκλείεται στου Ρέντη να υπάρξει και άλλη προσθήκη.
Σύμφωνα με τους …αναλυτές η δήλωση του Πορτογάλου κόουτς «φωτογραφίζει» τον Σάμαρη, ο οποίος έχει αποκτηθεί το καλοκαίρι. Υπάρχει σενάριο ότι ο παίκτης μπορεί να πάει στου Ρέντη από τον Ιανουάριο και να είναι έτοιμος για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν  και αποχωρήσεις παικτών από  τον νταμπλούχο. Η δήλωση του Κώστα Καραπαπά ήταν σαφέσταση.  Υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι οποίοι όμως δεν αγωνίζονται.
Οι άνθρωποι της ομάδας πρώτα θα κάνουν ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα δουν για περαιτέρω προσθήκες. Ο Ντιόγο δεν υπολογίζεται, αλλά είναι θέμα το συμβόλαιό του, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα ο Τζεμπούρ να φύγει για το Κόπα Αφρικα, ο Τάτος είναι εκτός πλάνων για τον Ζαρντίμ, με την επιστροφή του Αβραάμ τα στόπερ θα είναι πέντε, ενώ και ο Φετφατζίδης δεν έχει πάρει ευκαιρίες από τον Πορτογάλο. Αλλά όλα θα κριθούν μέσα στον Ιανουάριο.
Στο μεταξύ, οι φόβοι για ζημιά στον Τζαμέλ Αμπντούν επιβεβαιώθηκαν. Ο Αλγερινός υποβλήθηκε σε μαγνητική και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί μικρού βαθμού θλάση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τρεις εβδομάδες. Αυτός ο τραυματισμός μπορεί να του στοιχίσει και το Κόπα Αφρικα, μια και στις 9 Ιανουαρίου ο Χαλίλχοτζιτς πρέπει ν’ ανακοινώσει την αποστολή για το τουρνουά. Κακό που τραυματίστηκε, καλό που δεν θα τον χάσει ο Ολυμπιακός για έναν μήνα λόγω του Κόπα Αφρικα.
Ομως δεν είναι η μόνη απουσία εν όψει του τελευταίου αγώνα για το 2012 (Κύπελλο με Παναχαϊκή). Οι Τοροσίδης και Σιόβας έκαναν ατομικό χθες, ενώ ο Πάντελιτς συνέχισε τη θεραπεία του. Ο Τάτος είναι άρρωστος και ο Αβραάμ συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης.